Još osam dana za incijalnu fiskalizaciju druge grupe obveznika

Bez autora
Oct 24 2011

Ostalo je još samo osam dana za inicijalnu fiskalizaciju druge grupe obveznika, rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu finansija. Prošle sedmice Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je obveznike da su do 31. oktobra 2011. godine dužni završiti postupak inicijalne fiskalizacije i fiskalni uređaj staviti u funkciju evidentiranja prometa. Nakon 31. oktobra, poreznici će započeti kontrolu svih obveznika fiskalizacije koji su dužni da se fiskalizuju u skladu s odredbama Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH. Ukoliko obveznici fiskalizacije ne budu poštovali zakonom propisane obaveze, predviđene su novčane kazne u iznosima od 2.500 KM do 20.000 KM.

Još osam dana za incijalnu fiskalizaciju druge grupe obveznikaOstalo je još samo osam dana za inicijalnu fiskalizaciju druge grupe obveznika, rečeno je Feni u Federalnom ministarstvu finansija.

Prošle sedmice Porezna uprava Federacije BiH podsjetila je obveznike da su do 31. oktobra 2011. godine dužni završiti postupak inicijalne fiskalizacije i fiskalni uređaj staviti u funkciju evidentiranja prometa.

Nakon 31. oktobra, poreznici će započeti kontrolu svih obveznika fiskalizacije koji su dužni da se fiskalizuju u skladu s odredbama Zakona o fiskalnim sistemima u Federaciji BiH.

"Ukoliko obveznici fiskalizacije ne budu poštovali zakonom propisane obaveze, predviđene su novčane kazne u iznosima od 2.500 KM do 20.000 KM“, izjavila je Feni glasnogovornica Federalnog ministarstva finansija Amela Mulavdić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik